Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλατεία Παναγόπουλου

6 Ιουνίου 2010
16.07.08
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» κ. Δορύλαος Κλαπάκης, παρεμβαίνει για μια ακόμα φορά με επιστολή του για το «Κτήμα Παναγόπουλου».

Αναλυτικά:

«Συνδυασμός « ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣI«

Εδώ και τώρα απάντηση από όλους στην προκλητική και απαράδεκτη Προειδοποίηση-Πρόσκληση της Εταιρείας EKTASIS για την πλατεία Παναγοπούλου.

Το κτήμα Παναγοπούλου είναι ένα από τα πολλά ακίνητα που πρέπει να απαλλοτριωθούν για να ανασχεθεί η παραπέρα επιδείνωση της ποιότητας ζωής μας. Λόγω της θέσεώς του, η απαλλοτρίωσή του είχε απόλυτη προτεραιότητα και γι’ αυτό όλοι οι Συνδυασμοί είχαν δεσμευτεί προς τούτο προεκλογικά, πράγμα το οποίο γνώριζε η` όφειλε να γνωρίζει η σημερινή ιδιοκτήτρια εταιρεία και φυσικά και από την καθημερινή ενασχόληση του τοπικού Τύπου με το θέμα, και σίγουρα γνώριζε όταν προέβαινε στους σχεδιασμούς της οικοδομήσεως ότι στην Π.Ε. υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις από τους αναγκαίους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους που προβλέπει ο νόμος και το Γ. Πολεοδομικό Σχέδιο όπου σήμερα υπάρχουν λιγότερο από το 20%.,

Ακριβώς για να καλυφθεί η ανάγκη αυτή απαλλοτριώσεως ακινήτων, προσφύγαμε μόνοι εμείς στην Περιφέρεια κατά του προϋπολογισμού του 2008 για αναμόρφωση του , ώστε να μεταφερθούν κονδύλια από σπατάλες , στις απαλλοτριώσεις, δηλαδή κάναμε το πρώτο βήμα και για την συγκεκριμένη απαλλοτρίωση που αρνείτο να πράξει η Δημοτική Αρχή. Εισπράξαμε την αντίθεση της εμμένουσας στην παρανομία Δ.Α. σε σύμπραξή της με την Περιφέρεια, που απέρριψε την προσφυγή μας, , όπως πάντα, για τυπικούς λόγους!!!! Αν η Δ.Α. δεν ενέμενε στον παράνομο προϋπολογισμό της, σήμερα τα χρήματα για τις υποχρεώσεις του Δημου δια την απαλλοτρίωση θα ήταν άμεσα διαθέσιμα.

Όταν πλέον τα πράγματα είχαν φτάσει στο παρά πέντε και η Εταιρεία , εφοδιασμένη με οικοδομική άδεια από την Δ.Α. , ετοιμαζόταν να αρχίσει την οικοδόμηση , με την προτροπή των κατοίκων της περιοχής ετοιμάσαμε και καταθέσαμε την αίτηση τροποποίησης που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο έστω και καπελωμένη για την κήρυξη της απαλλοτριώσεως.

Η πρωτοβουλία μας αυτή ανάγκασε τους ποικίλους «παράγοντες», να σπεύσουν και να ακολουθήσουν εκλαμβάνοντας το θέμα ως νέο επικοινωνιακό παιχνίδι , όπου μετά την αυτοπροβολή τους επέστρεψαν στην ανυπαρξία τους και φυσικά από την μεριά του ο Δήμαρχος δεν προχώρησε τώρα και δυο μήνες αυτό που ήταν η κύρια αυτονόητη και άμεσα πραγματοποιήσιμη υποχρέωσή του δηλαδή στην ανάρτηση της τροποποίησης του Σχεδίου Πόλεως , ενέργεια που αποβαίνει εις βάρος της πλατείας και υπέρ του ιδιώτη .

Τώρα όμως που οι αχάριστοι «παράγοντες» , ολοκλήρωσαν τις διαφημιστικές ανακοινώσεις .

Τώρα που οι πολίτες βλέπουν την Δ.Α. να αρνείται να συμμορφωθεί και στις στοιχειωδέστερες υποχρεώσεις της, μάχονται μόνοι για να εφαρμοσθεί στην πράξη η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ, πότε στην Νομαρχία, πότε στα Υπουργεία, πότε στην Αρχιτεκτονική Επιτροπή για να μην κοπούν τα αιωνόβια Πεύκα όπου και εκεί η απουσία του Δήμου και όλων των « φερόμενων παραγόντων « ήταν προκλητική..

Τώρα ήρθε η ανακοίνωση της εταιρείας για να προκαλέσει κάθε σκεπτόμενο πολίτη , όπου με κατάπληξη διαβάσαμε στον Τύπο την διαμαρτυρία της που σε πολλά σημεία ταυτίζεται με τις δημόσιες θέσεις του αντιδημάρχου κ. Μαραγκάκη.

Ίσως δεν έχει γίνει σαφές ότι όπως το Σύνταγμα προστατεύει την ιδιοκτησία, το ίδιο το Σύνταγμα δίνει την δυνατότητα να δεσμεύονται χώροι και αποζημιώνονται από κρατικούς φορείς για κοινωνικούς σκοπούς, ανεξαρτήτως σε ποιον ανήκει ο χώρος.

Το σαθρό επιχείρημα της εταιρείας ότι έχει προσυμφωνήσει την μίσθωση του χώρου αυτού , υπολογίζοντας ίσως τα ανάλογα ανταλλάγματα , θα είχε κάποιο ενδιαφέρον αν μας απεκάλυπτε με ποιον από την Διοίκηση του Δημου είχε κάνει αυτή την «συμφωνία «, μυστική συμφωνία που φυσικά δεν μπορεί να έχει καμία επίπτωση στην απαλλοτρίωση. Αν γινόταν αποδεκτό κάτι τέτοιο, θα καταργούσε το Σύνταγμα, τα δικαιώματα του Δημοτικού Συμβουλίου και τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Καταπληκτικά παραδεκτή είναι η ανάμειξη της εταιρείας στα οικονομικά του Δήμου. Επωφελούμενη της απαράδεκτης ανακοινώσεως του Δήμου την δεδομένη στιγμή , ομιλεί περί δήθεν 144.εκατ. ευρώ , ενώ το πραγματικό χρέος του Δήμου για ρυμοτομία από μια πρόχειρη ματιά δεν υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της συγκεκριμένης απαλλοτρίωσης ποσό ασήμαντο για τα οικονομικά ενός Δήμου που εισπράττει υπέρ εικοσαπλάσια χρήματα ετησίως.

Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζει ότι, στο ερώτημα ποιος θα πληρώσει την πλατεία που υποβάλλει για να ταράξει τους παρωδίους, δίνει απάντηση ο ίδιος ο νόμος που προβλέπει τους τρόπους μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ.

Η διαδικασία της απαλλοτρίωσης δεν είναι πολύχρονη όπως αναφέρει η Εταιρεία , εμείς αν θα είμαστε η επόμενη Διοίκηση του Δήμου θα πληρώσουμε την εταιρεία άμεσα, σύμφωνα με τον νόμο, και αυτή αν θέλει δείχνοντας την καλή θέληση , έχει την ευχέρεια να το παραχωρήσει και σήμερα για την κατασκευή της πλατείας, καθώς θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν χάνει ποτέ το δικαίωμά για πλήρη αποζημίωση.

Η εταιρεία όμως λέγει πολλά , αλλά αποφεύγει να πει το κυριότερο, δηλαδή ! Ποίος είναι αυτός που της δημιούργησε την πεποίθηση ότι ο χώρος δεν θα γίνει πλατεία, Ποίος υπόγραψε την σύμβαση παραχώρησης της χρήσης, καθώς ουδέποτε ήλθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ποίος την διαβεβαίωσε ότι δεν θα αντιμετώπιζε κανένα εμπόδιο, και με Ποίο μέλος της Διοίκησης του Δήμου την είχε αμοιβαία Εμπιστοσύνη, όταν μάλιστα ο σημερινός Αντιδήμαρχος κ. Πουλόπουλος δεσμευότανε (φυσικά εκ μέρους της Διοίκησης και του Δημάρχου) ότι θα κάνει το παν για να παραμείνει ο χώρος πλατεία, ενώ τις ίδιες μέρες κάποιοι άλλοι της Διοίκησης που το όνομά τους πρέπει να βγει και σίγουρα θα βγει στην δημοσιότητα, ακολουθώντας τις προσωπικές δεσμεύσεις τους απέναντι στην εταιρεία την άφηναν να εκδώσει άδεια εκσκαφών.

Καλό για την εταιρεία είναι να μην προκαλεί με τέτοιες ανακοινώσεις όταν μάλιστα σήμερα κατασκευάζει τεράστια οικοδομήματα στην πόλη που η νομιμότητα της κατασκευής τους εκκρεμεί και θα κριθεί στην Δικαιοσύνη.

Ας το πάρουν απόφαση όλοι, η Πλατεία Παναγοπούλου είναι μια ανάγκη ζωής της πόλης και θα γίνει. Παιχνίδια και διαφημιστικά τρίκ στις πλάτες των πολιτών δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά. Εξώδικα εντυπωσιασμού προς άλαλους αποδέκτες δεν είναι παραδεκτά. Αν θέλει η εταιρεία να στείλει εξώδικο να το απευθύνει στους πολίτες, στους μόνους αρμόδιους, στους μόνους που ενδιαφέρονται και παλεύουν για την ποιότητα ζωής στην πόλη.-

Για τον Συνδυασμό Για Ένα Νέο Μαρούσι Κλαπακης Δορυλαος»

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.