Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Δικη του ΙΒC

6 Ιουνίου 2010

Την 15η Ιανουαρίου 2010  στο Συμβούλιο της Επικρατείας  συζητήθηκε η νομιμότητα του «λυομενου»  IBC  (Γκόλντεν Χωλ).

Η συζήτηση  διεξήχθη μεταξύ του μοναδικού παρευρισκόμενου  προσφεύγοντος  κ. Κλαπακη Δορυλαου, ο οποίος δια των Δικηγορών κ.κ. Παναγιώτη Θεωδοροπουλου  και Κατερίνας Ψάλτη αντιμετώπισαν με ισχυρά επιχειρήματα  τους Δικηγόρους του κ. Λάτση καθηγητές τηε Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.κ. Σπυρόπουλο, Αλεβιζάτο, Δελλή και τους Δικηγόρους της Ολυμπιακής Επιτροπής  και  του Δημοσίου  (ΥΠΕΧΩΔΕ , ΥΠΠΟ) που προσπαθούσαν να στηρίξουν  την διατήρηση του IBC, τον νόμο του Σουφλιά  και  τα συμφέροντα της Εταιρίας ΛΑΜΔΑ ΝΤΕΒΕΛΟΠΜΕΝΤ.

Απορίας άξιον ήταν ότι ουδείς άλλος εξ όσων είχαν καταθέσει αίτηση  Ακύρωσης (Σύλλογοι  και φυσικά πρόσωπα του Αμαρουσίου) προσήλθε στο Δικαστήριο,  ούτε πληρεξούσιοι Δικηγόροι των ανωτέρω έλαβαν μέρος  στην συζήτηση.

Συμφώνα με όσα  διαδραματιστήκαν πριν την διεξαγωγή της Δίκης, όλοι οι άλλοι  προσφεύγοντες (σύλλογοι και φυσικά πρόσωπα) ζήτησαν μέσω του  εκπροσώπου τους  αναβολή της συζήτησης με σκοπό όπως  δήλωσε δημόσια  ο εκπρόσωπος τους, (να προσκομιστούν όσοι δεν είχαν προλάβει) τα  ανάλογα έγραφα παραίτησης τους.

Η πρόταση αναβολή δεν έγινε δεκτή από την Ολομέλεια του ΣτΕ , διότι, απ’ ότι πληροφορηθήκαμε, ανεξάρτητα  με τους ανωτέρω οι όποιοι δήλωναν ότι θα παραιτηθούν, ο κ. Κλαπακης Δορυλαος δήλωσε ότι θα παραμείνει για να στηρίξει  την δική του αίτηση ακύρωσης  και δεν  δέχτηκε να παραιτηθεί.

Τελικά  μετά από 3  ώρες  συζήτησης  στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της  Επικρατείας   μεταξύ  των Δικηγόρων του μοναδικού παρόντος κ. Κλαπακη Δορυλαου (κ.κ. Κατερίνα Ψάλτη και Παν. Θεωδοροπουλος) και κατά την δικήμας αντίληψη, που  είμαστε παρόντες,  υπάρχουν παρά πολλές πιθανότητες, ο κ. Κλαπακης  να ανατρέψει την αρνητική  εισήγηση  της Εισηγήτριας, κάτι που άλλωστε είχε πετυχει  και στην περίπτωση του ΜΩΛΛ το 2002 , όταν  πάλι ο κ. Κλαπακης υποστηρίζοντας πάλι μόνος την μοναδική του τότε αίτηση ακύρωσης  ανέτρεψε και τότε  την  αρνητική εισήγηση  και κέρδισε στην  Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την αμετάκλητη ομόφωνη απόφαση του 1528 /03 η όποια έκρινε το ΜΩΛΛ  ως μη νόμιμο (αυθαίρετο).

From → Golden Hall

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.